Dostopnost

Ta izjava se nanaša na Osnovno šolo Preska. V skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (v nadaljevanju: ZDSMA) želimo spletno stran približati najširšemu krogu uporabnikom.

 

Izjava o dostopnosti

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletišče https://www.os-preska.si/.

Zakon o dostopnosti spletišč mobilnih aplikacij (v nadaljevanju: ZDSMA) osnovne šole zavezuje glede vsebine spletišč in mobilnih aplikacij, ki se nanašajo na osnovne informacije o zavodu, informacije o vpisnem postopku in druge upravne informacije, kot so na primer šolski koledar in urniki. Upravne informacije vseh slovenskih osnovnih šol zbrane in objavljene na spletnem mestu resornega ministrstva: https://www.gov.si/teme/o-osnovni-soli/

Za zagotavljanje zahtev glede dostopnosti, ki nam jo nalaga zakonodaja, smo na spletišču zagotovili možnost, da uporabniki lahko:

  • spremenijo tip pisave,
  • spremenijo velikost besedila,
  • spremenijo kontrast barv in ozadje na spletišču,
  • omogočijo podčrtavanje povezav.

 

Stopnja skladnosti

Spletišče https://www.os-preska.si/ je delno skladno z ZDSMA zaradi spodaj navedenih izjav.

 

Nedostopna vsebina

Nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij. Primeri takih vsebin so:

  • optično prebrani dokumenti v PDF obliki zapisa,
  • različne kompleksne tabele s podatki,
  • grafično zahtevna vabila na prireditve,
  • grafični izdelki učencev

 

Priprava izjave o dostopnosti

  • Ta izjava je bila pripravljena 21. aprila 2023 na podlagi samoocene.
  • Izjava je bila nazadnje pregledana 21. aprila 2023.

 

Povratne in kontaktne informacije

Zaradi zelo pogostih posodobitev vsebin lahko obiskovalci pri brskanju po spletišču www.oszalog.si, kljub prizadevanjem, da bi bile vse spletne strani čim bolj dostopne in uporabnikom prijazne, občasno naletijo na težave z dostopnostjo.

Obvestilo o morebitnih primerih neskladnosti objav z določili Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in zahteve po posredovanju informacij v dostopni obliki lahko pošljete po elektronski pošti na naslov o-preska.lj@guest.arnes.si ali po navadni pošti na naslov:

OSNOVNA ŠOLA PRESKA
Preška cesta 22
1215 Medvode

Odgovor boste prejeli v roku osmih dni od prejema obvestila oziroma prošnje. Če v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bomo sporočili, kdaj bo odgovor podan in razloge za zakasnitev odgovora.

 

Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po elektronski pošti na naslov: gp.uiv@gov.si ali po navadni pošti na naslov:

MINISTRSTVO ZA JAVNO UPRAVO
Tržaška cesta 21
1000 Ljubljana

Skip to content