OBVESTILO – OSLOVSKI KAŠELJ

Spoštovani,

obveščamo vas, da se je na naši šoli pojavil oslovski kašelj. Bolezen se v začetku lahko kaže kot prehlad, bolnik ima povišano telesno temperaturo, kasneje se običajno razvije dražeč kašelj v napadih, ki lahko traja več tednov. V kolikor bi zaznali bolnike s takšnimi bolezenskimi znaki, naj le-ti obiščejo izbranega zdravnika, ki bo ugotovil, ali gre za oslovski kašelj. V tem primeru bo svetoval glede zdravljenja in morebitnega cepljenja proti oslovskemu kašlju. V primeru, da je bil bolnik z oslovskim kašljem v stiku z novorojenčkom, dojenčkom oziroma necepljenim otrokom, nosečnico, ali osebo, ki ima okrnjeno imunost, pri kateri bi bolezen lahko težje potekala, bo zdravnik tudi taki, sicer zdravi osebi (t.i. kontaktu bolnika), svetoval zaščito z antibiotikom in cepljenje. Na šoli bomo tako po navodilih NIJZ izvajali splošne preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja bolezni, ki se širijo s kapljicami: higiena kašlja, umivanje rok, mokro čiščenje površin in pogosto zračenje prostorov.

Primož Jurman, ravnatelj

VABILO NA KRIŽIŠČE MIKROMOBILNOSTI

Spoštovani,

različne oblike mobilnosti in različne hitrosti postajajo vse bolj del našega prometnega vsakdana. Kako opazovati, se vključiti, sodelovati in upoštevati drug drugega v novi prometni stvarnosti?

Vabljeni, da se nam v četrtek, 25. 4. 2024 ob 12:30 uri pridružite pred Osnovno šolo Preska na Križišču mikromobilnosti.

Na dogodku za vso družino, na katerega so poleg otrok in staršev vabljeni tudi babice in dedki, se bodo lahko obiskovalci preizkusili na poligonu v vožnji z različnimi oblikami moderne urbane mobilnosti za vse generacije: skiroji in električnimi skiroji, kolesi in električnimi kolesi, poganjalčki in še s čim. Predvsem pa se bodo imeli možnost naučiti varno srečevati z različnimi udeleženci urbane mobilnosti in se soočati z raznolikimi motilci pozornosti.

V varnem okolju simulatorja e-skiroja pa bodo lahko uporabniki tudi na interaktiven način preizkušali svoje spretnosti na tem vedno bolj priljubljenem mikroprevoznem sredstvu.

Piko na i dogodku bo postavil DRAJV zemljevid https://drajv.triglav.si/zemljevid, digitalni prometni zemljevid, kot ga v Sloveniji še ni bilo. V njem so na enem mestu zbrani podatki o najbolj nevarnih odsekih oziroma najpogostejših izzivih v prometu.

Vas zanima, kako varno vozijo vozniki v Preski in okolici oziroma kje največkrat prekoračijo hitrost in katere so še posebej nevarne točke? Odgovore bomo skupaj poiskali na Križišču mikromobilnosti.

Veselimo se druženja z vami.

VARNOSTNO OPOZORILO

Spoštovani starši in skrbniki,

 

iz Policijske postaje Medvode so nas obvestili, da po spletu kroži zapis, ki v eni izmed slovenskih osnovnih šol napoveduje podoben scenarij kot se je pred časom odvil na Finskem, omenja se tudi datum - sreda, 10. 4. 2024. Informacijo je potrebno vzeti resno, a z rezervo in brez panike. Z zaposlenimi bomo v naslednjih dneh previdni pri prihajanju in odhajanju v šolo in iz nje ter dosledni pri zaklepanju vrat tam kjer je to predvideno in potrebno. Glavni vhod matične šole je dopoldan avtomatično zaprt, vsi ostali vhodi so pod nadzorom kamer, hišnika jih bosta na vseh treh enotah še dodatno preverjala. Prosimo vas, da svoje otroke pomirjajte, če je to potrebno in se o njihovih strahovih z njimi odkrito pogovarjajte. V navezi smo z ostalimi ravnatelji in šolami v Občini Medvode, prav tako s Policijsko postajo Medvode, tako da v skupnosti delujemo sodelovalno in usklajeno.

 

Lep pozdrav,

Primož Jurman, ravnatelj

KULTURNI DAN ZA 1., 2. IN 3. RAZRED OŠ PRESKA, POŠ SORA IN POŠ TOPOL

V sredo, 10. 4. 2024, bomo imeli kulturni dan za učence 1. triade OŠ Preska, POŠ Sora in POŠ Topol.

Učenci v šolo pridejo ob običajni uri.
Ob 9.45. uri se bomo z organiziranim prevozom odpeljali izpred šole v Ljubljano. V Cankarjevem domu v Ljubljani si bomo ogledali glasbeno matinejo Glasbeno kraljestvo živali.

V šolo se bomo vrnili na kosilo, okrog 12.50.

KULTURNI DAN ZA 4. IN 5. RAZRED OŠ PRESKA, POŠ SORA IN POŠ TOPOL

V četrtek, 4. 4. 2024, bodo imeli učenci 4. in 5. razredov OŠ Preska, POŠ Sora in POŠ Topol kulturni dan. Obiskali bodo koncert Pihalnega orkestra Slovenske policije v Ljubljani v Cankarjevem domu. V šolo pridejo kot običajno. Po koncertu se vrnejo v šolo za kosilo.

Učenci POŠ Topol pridejo do Sore s šolskim prevozom in se z njim tudi vrnejo.

Vsem učencem želim lepo kulturno doživetje.

Pavel Dolenc

TEKMOVANJE PI

Prejšnji teden smo na OŠ Preska in podružnicah  zaznamovali mednarodni dan števila PI s tekmovanji v recitiranju decimalnega števila PI. Skupno je tekmovalo 25 učencev. Od tega je 8 učencev recitiralo več kot 100 decimalk. Na OŠ Preska so ta uspeh dosegli: Carolina Šušterčič, 6.a (200 decimalk), Bor Benjamin Pintar, 5.a (175 decimalk), Tristan Martin Pintar, 5.a (172 decimalk), Maruša Judež, 5.a (150 decimalk), Ian Thor Pintar, 5.a (118 decimalk), Peter Kos, 6.c (115 decimalk), Nives Tehovnik, 7.a (101 decimalka).
Na POŠ Sora je to uspelo učenki Sari Flajšman, 5. S s kar 210 decimalkami.
Na POŠ Topol je bil najuspešnejši učenec iz 3. T razreda s 54 decimalkami.
Vsem tekmovalcem čestitamo!

ČISTILNA AKCIJA NA POŠ TOPOL

NE SMETIMO – ZA NARAVO POSKRBIMO

Danes smo se fino imeli,
saj smo za naravo poskrbeli.
Manjkalo ni sonca niti volje
in vsi smo se imeli bolje.

Učenci s Topola smo si na roke nadeli rokavice,
in oblekli nasmeh na lice.
Vrečke smo s smetmi napolnili
in se o odpadkih pogovorili.
Metle so po dvorišču zaplesale
in odvečno listje stran zmetale.
Klešče so ogorke pobirale
ter se niti enkrat zamajale.

Glej, da tudi ti,
se pridružiš čistilni akciji.

Napisala: Monika Dobnikar, 7. T

Mitja Hočevar Novice, POŠ Topol, Vse

Čistilna akcija učencev POŠ Sora

Učenci Podružnične osnovne šole Sora bomo s čistilno akcijo v petek, 15.03.2024 prispevali k še lepšemu, predvsem pa čistejšemu, okolju v KS Sora.

Upamo, da bomo odličen zgled za čim večjo udeležbo krajanov KS Sora na sobotni akciji Občine Medvode.
Naj nam lepo in čisto okolje prinese lepo pomladno razpoloženje!

Učenci in učiteljice POŠ Sora

Skip to content