Ob nesreči

Spoštovani,

V zadnjih dneh smo bilo priče razdiralne moči narave, ki je tako kruto prizadela Medvode. Osnovna šola Preska je zavod, ki s svojima dvema podružnicama v Sori in na Topolu obsega severni del Polhograjskih Dolomitov, vse do rek Sore in Save. In prav tu so bile uničujoče poplave najhujše.

Obveščam vas, da šolske stavbe na vseh treh lokacijah, razen manjših vdorov vode in težav z elektriko, niso doživele žalostne usode prenekaterih objektov v Občini Medvode. Veseli smo, da je tako, hkrati sočustvujemo z vsemi, ki so bili v naši skupnosti na tak ali drugačen način prizadeti, med njimi tudi družine naših učencev ter nekateri naši zaposleni. Prepričani smo, da bomo kot skupnost stopili skupaj in jim vsi po svojih najboljših močeh pomagali, saj bo obnova dolgotrajna in zahtevna. Prav tako smo prepričani, da bodo odgovorne službe do začetka pouka uspele sanirali cestne komunikacije, ki so prav tako utrpele velikansko škodo in da bo tako pouk v novem šolskem letu stekel kot je načrtovano.

Ob tej priložnosti bi se radi za pomoč zahvalili lokalnim gasilskim društvom, strukturam Civilne zaščite Občine Medvode, reševalcem, Slovenski vojski ter vsem prostovoljcem in posameznikom.

Skupaj bomo zmogli!

Primož Jurman, ravnatelj OŠ Preska

Skip to content