The Paths of Friendship

 

Skupni cilj obeh šol je spoznati kulturo sosednje države, njeno lego, značilnosti, kulinariko, šolski sistem in druge zanimivosti. V projekt smo vključili vse učence 7. razredov, saj je letošnja snov pri angleščini podobna tisti, ki jo usvajajo naši sosedje iz Italije in ker smo projekt tematsko prilagodili tako, da bomo ob redni snovi pri pouku angleščine spoznali in za primerjavo obravnavali poleg angleško govorečih držav tudi Italijo.

Z učenci smo se spoznali na prvi videokonferenci že septembra, ko smo se dogovorili, da bomo izbrali skupni logotip, ki so ga narisali učenci obeh šol. Do sedaj pa smo si izmenjali tradicionalna spoznavna pisma, katerim bodo do konca leta sledile še božično/novoletne voščilnice, izmenjava tradicionalnih zimsko-prazničnih receptov, ki jih bodo izmenično preizkusili v domači kuhinji,  trojezični slovarček na temo šolske ureditve, predmetov, urnika in ostalih šolskih aktivnosti. Do konca šolskega leta pa nas čaka še veliko drugih zanimivih nalog, vse dokler prijatelje iz Centa ne pričakamo na obisku naše šole, ki bo meseca maja.

Naši projektni partnerji vsako leto pripeljejo učence na obisk v Slovenijo in ob tem obiščejo tudi učence, s katerimi so sodelovali. Letos so na obisk njihovega mesta in šole povabili tudi nas.

Skip to content