VABILO NA DAN ODPRTIH VRAT »IZ STAREGA V NOVO«

Bliža se tretji četrtek v maju, ko napoči čas za naš tradicionalni dan odprtih vrat. Vabimo vas, da se nam pridružite v četrtek, 16. maja, od 16. do 18. ure na igrišču naše šole. V primeru slabega vremena bomo v telovadnici. Učenci bodo na stojnicah in na kulturni prireditvi predstavljali del vseh dosežkov, ki so jih v tem šolskem letu ustvarili v sklopu rednega pouka, interesnih dejavnosti in tekmovanj ter prireditev. Bodimo hvaležni za vse kar je nastalo v preteklosti in dodajmo pridih sedanjosti in prihodnosti. Veseli bomo, če se nam boste pridružili pri iskanju starega ter ustvarjanju novega na malce drugačen način.

Da se boste laže odločili za obisk in naše skupno raziskovanje, vam sporočamo, da si bomo na fotografski in likovni razstavi ter razstavi izvezenih izdelkov spočili oči in se čudili neizmerni ustvarjalnosti naših otrok. Na stojnicah in delavnicah se bomo naučili marsikaj novega in se športno preizkusili v številu pi ter rebusih in sestavljankah. Prvič na dnevu odprtih vrat se nam bo predstavil Svet staršev in aktiv učiteljic DSP. Tretješolci in četrtošolci nam bodo z lego kockami predstavili kako vidijo umetnost in vsakdanje življenje skozi oči tehnologij. Da, tudi eksperimentirali bomo in to skupaj, petošolci in devetošolci. Poleg tega bomo tudi spoznali, kako pomembne so čebele. Osmošolci nam bodo na stojnicah predstavili rešitve problemov, ki so jih reševali v sklopu projekta Preska rešuje izzive. Videli boste rešitve področij: Plastika, fantastika ali problem?, Umetna inteligenca rešuje probleme?!, Bodi kul in uporabi bonton, Iz starega v novo, Pretresimo stres in Interaktivni spomini. Ne bodo manjkale tudi stare športne igre in kako poskrbeti zase. Drugošolci nam bodo pokazali kaj nas lahko nauči gozd.

V sklopu kulturne prireditve pa nam bodo učenci zapeli in zaplesali, podelili bomo tudi priznanja najboljšim v projektu Preska rešuje izzive in izžrebali glavne nagrade srečelova. Brez skrbi, naši učenci bodo poskrbeli tudi za polne želodčke. Izkupiček prireditve bo šel za stroške valete naših devetošolcev in šolski sklad.

Pridite, veselimo se srečanja z vami!

Primož Jurman, univ. dipl. soc.,
ravnatelj OŠ Preska

Skip to content