VABILO NA KRIŽIŠČE MIKROMOBILNOSTI

Spoštovani,

različne oblike mobilnosti in različne hitrosti postajajo vse bolj del našega prometnega vsakdana. Kako opazovati, se vključiti, sodelovati in upoštevati drug drugega v novi prometni stvarnosti?

Vabljeni, da se nam v četrtek, 25. 4. 2024 ob 12:30 uri pridružite pred Osnovno šolo Preska na Križišču mikromobilnosti.

Na dogodku za vso družino, na katerega so poleg otrok in staršev vabljeni tudi babice in dedki, se bodo lahko obiskovalci preizkusili na poligonu v vožnji z različnimi oblikami moderne urbane mobilnosti za vse generacije: skiroji in električnimi skiroji, kolesi in električnimi kolesi, poganjalčki in še s čim. Predvsem pa se bodo imeli možnost naučiti varno srečevati z različnimi udeleženci urbane mobilnosti in se soočati z raznolikimi motilci pozornosti.

V varnem okolju simulatorja e-skiroja pa bodo lahko uporabniki tudi na interaktiven način preizkušali svoje spretnosti na tem vedno bolj priljubljenem mikroprevoznem sredstvu.

Piko na i dogodku bo postavil DRAJV zemljevid https://drajv.triglav.si/zemljevid, digitalni prometni zemljevid, kot ga v Sloveniji še ni bilo. V njem so na enem mestu zbrani podatki o najbolj nevarnih odsekih oziroma najpogostejših izzivih v prometu.

Vas zanima, kako varno vozijo vozniki v Preski in okolici oziroma kje največkrat prekoračijo hitrost in katere so še posebej nevarne točke? Odgovore bomo skupaj poiskali na Križišču mikromobilnosti.

Veselimo se druženja z vami.

Skip to content