Vošcilo ravnatelja

Dragi učenci in učenke, spoštovani starši, kolegice in kolegi!

 

Kmalu se bo končalo še eno koledarsko leto, ki je pred nas vseskozi postavljalo zahtevne izzive. Svet se nenehno spreminja in hočeš nočeš tudi mi z njim, družbena realnost je drugačna kot pred petimi ali desetimi leti. Edina stalnice so spremembe. In teh je na vseh življenjskih področjih vedno več. Spreminjajo se tudi naši medčloveški odnosi; žal nekateri ljudje postajajo čedalje nestrpnejši, izginjajo pripadnost skupnosti in vrednote, s katerimi so živele generacije pred nami.

V ta vrtinec hitrih sprememb srka tudi naše mlajše generacije, naše učence. Javna šola, v mrežo katere je vpeta tudi naša šola, je pogosto še edini kraj za socialno interakcijo mladih, edini kraj, kjer se naši mladi brusijo v socialnih veščinah. Pred takšnimi ali drugačnimi skrajnostmi želimo v šoli naše učence zaščititi, zato na naši šoli obravnavamo vse učence kot enakopravne, trudimo se za medsebojno spoštovanje in spoštljivost na vseh ravneh. Le na takšen način se učenci na šoli počutijo sprejete, okolje, ki to zagotavlja, pa je varno ne samo za učence, temveč tudi za zaposlene. Pri tem je izredno pomembna vloga staršev in družine, saj lahko samo v sodelovanju med učenci, starši in šolo mladim generacijam zagotovimo svetlo prihodnost.

 

Želim vam čudovit praznični čas, ponosno praznovanje dneva samostojnosti in enotnosti, v novem letu pa veliko sreče, zadovoljstva, zdravja in izpolnitve vseh ciljev, ki ste si jih zastavili.

Primož Jurman, ravnatelj

Skip to content